zaterdag 22 juni 2024

Kinderkaarten (2)

Bedankt dat je op bezoek kwam, een reactie is altijd fijn om te lezen. Tot een volgende blogpost.

Hier ben ik al terug met de rest van mijn schilderijtjes. Wie kent er de verhalen van Tiny nog? Heb ze zelf, in een ver verleden gelezen, mijn dochter vond ze ook leuk en nu zijn de kleindochters aan de beurt om deze boekjes te ontdekken. Toen ik begon met deze hobby waren er 3D plaatjes van Tiny te koop. Die heb ik terug gevonden en ben er mee aan de slag gegaan. Net als bij de Moreheadjes zijn dit ook allemaal dubbele kaartjes die mooi op de schildersezel staan.
Het 3D-en was een hele klus met deze plaatjes. En omdat ze heel druk en kleurrijk zijn heb ik niet veel extra toegevoegd.
Op alle 3 de creaties dezelfde wens en bloemetjes van verschillende merken.

Vanaf volgende week zou het weer beter worden 😉 dan zal het knutselen op een laag pitje komen te staan en daarna begint de zomervakantie, ook dan is er minder tijd om met mijn hobby bezig te zijn. Als ik iets te showen heb krijgen jullie het zeker te zien, wou alleen even melden dat het wat stiller zal zijn op mijn blog.

vrijdag 21 juni 2024

Kinderkaart (1)

Bedankt dat je op bezoek kwam, een reactie is altijd fijn om te lezen. Tot een volgende blogpost.

Gisteren had ik een heel productieve dag met het maken van kinderschilderijtjes 😉 De eerste die ik laat zien is gemaakt met een lief Morehead plaatje. 
Ik dacht dat ik ergens een malletje van een visje had maar dat bleek niet het geval. Dan maar gegaan voor een bootje en zeesterren uit een setje van Action. Op zich is dit een heel eenvoudige creatie, het is wel een dubbel kaartje dat op de schildersezel staat, ruimte genoeg om een boodschap neer te schrijven. Morgen laat ik de rest zien.

donderdag 20 juni 2024

Mannenkaarten

Bedankt dat je op bezoek kwam, een reactie is altijd fijn om te lezen. Tot een volgende blogpost.

Na mijn kerstrondje in blogland ben ik zelf present met 2 mannenkaarten.
Op de gestempelde teksten na zijn alle andere gebruikte stempels en stansen van Stampin 'Up. Op de kaart met motorfiets heb ik een design papiertje gebruikt van Noor Design: Happy Travel. Voor de afwerking een paar verfspatten (MD) die een glimmend laagje hebben gekregen van Glossy Accent.
De kaart met de biertjes spreekt voor zich. Design papier van Action. Tijdens het maken ging er heel veel mis maar uiteindelijk is het me gelukt om er een geslaagd eindproduct van te maken 😉

dinsdag 18 juni 2024

Fijne verjaardag

Bedankt dat je op bezoek kwam, een reactie is altijd fijn om te lezen. Tot een volgende blogpost.

Wat een weer vandaag, regen, regen en nog eens regen. Maar ideaal om er een knutseldagje van te maken.
De typmachine op de kaart links is een malletje dat ik op een knutsteldagje bij vriedin Eri heb gestanst gecombineerd met een deels geëmboste achtergrond en onderaan een restje scrappapier. Op de kaart rechts een oudere 😉 typmachine, als ik me niet vergis een malletje van Joy uit mijn eigen collectie op een gestempelde achtergrond. De bloemetjes op beide kaarten zijn samengesteld met een mal van Elizabeth Craft Designs 2124 Mini Florals 2. Takjes van verschillende merken. Voor deze kaarten heb ik me laten inspireren door een voorbeeld dat ik op Pinterest tegen kwam maar wel volledig mijn eigen ding gedaan.

maandag 17 juni 2024

Plywood creatie

Bedankt dat je op bezoek kwam, een reactie is altijd fijn om te lezen. Tot een volgende blogpost.

Ik had weer 2 nieuwe opdrachten doorgekregen. 1 neutrale en 1 verjaardagswens met de leuke Plywood vormen van Studio Light. Helaas is de dome (die de klant haar voorkeur had) momenteel niet  meer verkrijgbaar en er is ook niet geweten, nu er andere vormen zijn uitgebracht of de dome nog terug zal keren in het assortiment. De klant heeft dan laten weten dat ik van iedere nieuwe vorm eentje mocht aankopen.
Vandaag ben ik aan de slag gegaan met de neutrale creatie. De papiertjes komen nog uit de blokken van Jenine: "Romantic Moments", inmiddels al goed uitgedund 😉 Deze vorm is veel moeilijker dan de dome om netjes te bekleden met designpapier. Helemaal achteraan een schilderijtje dat ik uit een groter plaatje heb geknipt. Alle andere die cuts zijn van een Mintay pakketje: "Peony Garden". Na een halve dag schikken en herschikken was ik eindelijk tevreden over waar alles moest komen.

zaterdag 15 juni 2024

Mannenkaart

Bedankt dat je op bezoek kwam, een reactie is altijd fijn om te lezen. Tot een volgende blogpost.

Zoals gisteren beloofd ben ik er vandaag weer met een nieuwe kaart. Het is een dieptekaart geworden met een mal van Temu.
Het designpapier en de die cuts zijn van de Hey Dude lijn van Craft O'Clock. Het diepteframe is bevestigt met smalle strookjes foam tape. Verder spreekt de kaart voor zich. Iedereen een fijn weekend gewenst.

vrijdag 14 juni 2024

Ander plaatje, ander frame

Bedankt dat je op bezoek kwam, een reactie is altijd fijn om te lezen. Tot een volgende blogpost.

Na de eerste reacties op dit schilderijtje heb ik besloten om toch voor een zwarte schildersezel te gaan. Ik laat de andere foto ook staan zodat het verschil duidelijk is en jullie zelf kunnen kiezen wat jullie voorkeur heeft 😉

Ik vind het zo leuk om die schilderijtjes te maken dat er gisteren nog eentje van de band is gerold 😉
En het 3d-en doe ik ook nog altijd zeer graag. Voor dit plaatje heb ik een andere mal voor het frame gebruikt. Een witte schildersezel en een iets andere afwerking. Net als bij de vorige creaties staat het schilderijtje los op de standaard. Er zullen zeker nog van dit soort werkjes volgen maar morgen krijgen jullie iets anders te zien. Tot dan.

woensdag 12 juni 2024

Schilderijtjes

Bedankt dat je op bezoek kwam, een reactie is altijd fijn om te lezen. Tot een volgende blogpost.

Wat heb ik vandaag in de aanbieding. 2 schilderijtjes met prachtige 3D plaatjes van LeSuh. Plaatjes uit een ver verleden 😉 kunnen makkelijk al 15 jaar in mijn map zitten. Maar zoals jullie zien komen ze uiteindelijk goed van pas. Er liggen er nog een aantal te wachten om op deze manier te verwerken.
Omdat ik de mogelijkheid wou behouden om een boodschap te noteren staat het plaatje los op de schildersezel (Marianne Design). Een wens toevoegen is uiteindelijk gelukt met een malletje van ????? En na advies van knutselmaatjes Eri en Annie heb ik voor een zwarte schildersezel gekozen. Op de kaart links gestanste bloemetjes (een kleurtje gegeven met stempelinkt) en op de kaart rechts in de linker bovenhoek en tussen de bloemen onderaan een rozetje (Temu) in een gelijkaardige kleur.

Er wacht ons een pittige namiddag met de opvang van onze jongste kleindochters. Ze blijven een nachtje slapen en morgenochtend brengen we ze naar school. Lang geleden dat ik nog vroeg heb moeten opstaan 😉

maandag 10 juni 2024

Staand en liggend

Bedankt dat je op bezoek kwam, een reactie is altijd fijn om te lezen. Tot een volgende blogpost.

Vandaag kan ik 2 kaarten laten zien gemaakt met dit mooie design papier van Stampin'Up.
Ik heb 2x hetzelfde detail gebruikt maar in 2 verschillende richtingen 😉 Voor de smalle stroken heb ik de voor- en achterkant van het design papier gebruikt.
De afwerking spreekt voor zich, op de kaart met de grote gestempelde wens hebben de extra bloemen een glitterlaagje gekregen. Het middenstuk is dubbel, op die manier hoef je niet op de achterkant van de kaart je boodschap te schrijven.

vrijdag 7 juni 2024

2x hetzelfde en toch anders

Bedankt dat je op bezoek kwam, een reactie is altijd fijn om te lezen. Tot een volgende blogpost.

De afgelopen dagen was het hier heel rustig, veel tijd gehad om te knutselen.

In het voorjaar, op de beurs in Den Bosch was er een stand waar wax zegels als voorbeeld lagen uitgestald. Ik dacht, laat ik eens vragen of ze die niet verkochten, helaas was dat niet het geval maar ik mocht er wel gratis eentje uitkiezen. En dat wax zegel met vlinder lag hier dus al een aantal maanden te wachten om op een kaart te prijken. De inspiratie voor deze kaart heb ik op Pinterest gevonden. Ben op zoek gegaan naar een leuk achtergrondpapiertje wat niet moeilijk was met alle blokken van Action die ik in huis heb 😉 Daarna gaan grasduinen in mijn mallen en ik kon aan de slag. De bloementuil (Temu) heb ik voor de stevigheid 2 x uitgestanst, op elkaar geplakt en daarna bewerkt met stempelinkt. Gebruikelijke afwerking met gestempelde wens, vlinder en enamel dots.
Ook nog een ander model kaart gemaakt met dezelfde bloementuil en achtergrondpapier. Voor de bloemen op dezelfde manier te werk gegaan als voor de eerste kaart.
Op deze creatie een ander soort wens, een kleiner vlindertje en dezelfde enamel dots.

dinsdag 4 juni 2024

Flying Seagull Fun Fold

Bedankt dat je op bezoek kwam, een reactie is altijd fijn om te lezen. Tot een volgende blogpost.

Zondag kreeg ik een telefoontje met de vraag om voor de derde keer een kaart te maken voor dezelfde persoon (waar ik al eerder 2 kaarten voor had gemaakt) die op pensioen gaat. En de afspraak was dat ze gisteravond opgehaald werd. Omdat we in de voormiddag andere plannen hadden, had ik alleen de maandag namiddag om iets te bedenken. Omdat het toch voor dezelfde persoon is ben ik opnieuw aan de slag gegaan met het mooie papier van Jenine's Mindful Art Collection: 'Romantic Moments'. Op deze manier zal de ontvanger 3 verschillende kaarten ontvangen in dezelfde stijl.
Het model wordt door Susan Campfield een Flying Seagull Fun Fold genoemd. Al had ik niet veel tijd toch wou ik er iets speciaals van maken en heb voor de eerste keer de ronde pixelmal gebruikt. Eerst heb ik het plaatje wat ruimer uitgeknipt, vervolgens op zelfklevende foam (1mm) geplakt en uitgestanst. Omdat de blokjes allemaal mooi aan elkaar bleven hangen heb ik het geheel makkelijk op de matlaag kunnen aanbrengen. Het strikje, de bloementak en de gestanste hoekjes zijn allemaal malletjes van Temu. Zo ziet de kaart er van bovenaf uit.
En om mijn bericht af te sluiten voeg ik de andere kaarten ook nog eens toe.
Ik hoop dat de ontvanger het trio mooi zal vinden 😉